A zalakarosi strandfürdő

Zalakaros immáron évtizedek óta kedvelt célpontja azoknak a turistáknak, akik felfrissülésre vágynak, vagy egy doktor küldte őket rekreációra egy olyan gyógyító környezetbe és mellé egy tökéletes zalakarosi szállásra az Arthotel-be, amit csak ez a zalai kisváros, valamint a zalai dombság csodálatos tájai tudnak nyújtani.

A régió sokak számára a barátságos emberek, a még barátságosabb árak, a rengeteg kulturális és egyéb rendezvény, valamint a kirándulási lehetőségek okán közkedvelt kirándulóhellyé vált, amiben természetesen komoly szerepet játszott a híres zalakarosi fürdő is.

A pihenővárosban immáron hosszú évtizedek óta működik gyógyfürdő, amit néhány esztendővel ezelőtt élményfürdővel egészítettek ki, de a gyógyvizes medencék mellett hagyományos strandfürdő is várja a vízi örömök szerelmeseit.

A zalakarosi strandfürdő teljesen alap, a gyógy- és élményfürdőhöz képest lényegesen olcsóbb belépőjeggyel vehető igénybe, megközelítése pedig a Dísztér felől, a Thermál úti főbejárat felől közelíthető meg. Mivel a strandfürdő teljes egészében szabadtéren terül el, csak szezonban látogatható, így idő függvényében május 1-je és szeptember 30-a között fogadja a látogatókat, méghozzá egy több mint tízhektáros zöldövezetben. A termálvízzel feltöltött zalakarosi strandfürdőben természetesen minden egyes korosztály megtalálhatja számításait, így hagyományos gyógyvizes medencék mellett termál-, családi-, hullám-, gyermek- és sportmedencék is színesítik a kínálatot.

A zalakarosi strandfürdő ugyanakkor több szempontból is képes feldobni a hagyományos fürdőzés örömeit, így példának okáért különféle csúszdákkal, köztük a 81 méter hosszú Anakondával, valamint a 3 pályás családi csúszdával, amelyekért nem számol fel különdíjat a strand vezetése, a csúszdák igénybevétele ugyanis a strandbelépővel lehetséges.

A zalakarosi strandfürdő gyógyvizes ülőmedencével is szolgál a gyógyulni vágyó látogatóknak, ami egy részben fedett termálvizes medencét takar. A fürdőben megtalálható továbbá egy többcélú családi medence, két kisebb családi csúszda, az igazi tengerparti hullámokat felidéző hullámmedence, valamint a fokozatosan mélyülő sportmedence.

A strandfürdő természetesen a kicsiknek is lehetőségek nyújt a pancsolásra, így gyerekmedence biztosítja a kicsik biztonságos fürdését, ami mellett egy fa játszótér, egy óriási sakk, valamint homokozó is várja a legkisebb korosztályt. A fürdés mellett a zalakarosi strandfürdő természetesen a mozgás szerelmeseit is kiszolgálja, így kézi-, kosár-, és focipályát is találhatnak az aktív mozgáshoz.