Az elliptikus tréner tulajdonságai

Hallottál már az elliptikus trénerről, ám nem vagy tisztában a működésével és a testre gyakorolt hatásaival? Nem tudod, hogy miben különbözik a használata a szobabiciklitől vagy egy átlagos futópadtól?

Mi most abban szeretnénk némi segítséget nyújtani számodra, hogy jobban megismerkedhess az elliptikus tréner tulajdonságaival és használatával.

Az elliptikus tréner egy olyan fitneszgép, amely rendkívül hatékonyan át tudja mozgatni a teljes testet. Minden izmot megdolgoztat, köszönhetően annak, hogy nem csupán előrefelé lehet használni, hanem hátsó irányba való mozgást is lehetővé tesz. Izomerősítésre, valamint a test keringési rendszerének javítására is kifejezetten alkalmas, és persze nem utolsó sorban a zsírégető hatását is érdemes kiemelnünk, hiszen fogyókúra során az egyik legtökéletesebb mozgásformának számít az elliptikus tréneren történő edzés. Elliptikus tréner találhatsz bármely edzőteremben, sőt akár otthonra is bármikor beszerezhetsz egy szuper gépet, amelyet akkor használhatsz, amikor csak kedved tartja.

Miről ismered fel az elliptikus trénert, ha ellátogatsz egy edzőterembe? Olyan gépet kell keresned, amely nem csupán pedálokkal rendelkezik, hanem karokkal is. Első ránézésre rendkívül hasonlít az elliptikus tréner a szobabiciklire, ám az ellipszis gépen nem található ülés. Míg a szobabiciklivel csupán a lábaidat tudod átmozgatni, addig az elliptikus tréner a karoknak köszönhetően az teljes testet meg tudja mozgatni. Ennek köszönhetően az elliptikus tréner sokkal hatékonyabb mozgásformát biztosít, mint egy egyszerű szobabicikli. Ennek köszönhető például, hogy egyre több háztartásban lelhető fel az elliptikus tréner, míg a régebben nagyon elterjedt szobabiciklit sokan lecserélik.

Az elliptikus tréner erős, strapabíró anyagból készül, így azok is bátran használhatják, akik nagyobb súlyfelesleggel rendelkeznek. Stabil fémszerkezet biztosítja a veszélytelen használatot, továbbá ugyanezt a célt szolgálja a talpakon elhelyezett csúszásgátló rész is. Az elliptikus tréner ellenállása állítható, ezért különböző nehézségi szintekre be lehet programozni a gépet. Mivel az elliptikus tréner alapvetően egy aerobikhoz hasonló mozgásformát tesz lehetővé, a kalóriaégető hatása rendkívül kiemelkedő.

Fogyókúra során az egyik legkedveltebb edzési módszernek számít, hiszen rövid idő alatt, kíméletes módon lehet vele elégetni a kalóriákat. A combot és a lábakat remekül formálja, továbbá a teljes testet karcsúbbá varázsolja, ha rendszeresen végzünk rajta edzéseket. Már heti háromszor 40 perc edzés is elegendő ahhoz, hogy rövid időn belül látványos eredményeket érhessünk el. Minél nagyobb sebességre és ellenállásra kapcsoljuk a gépet, annál nagyobb lesz a zsírégető és izomerősítő hatása.

A modern szerkezetekben már beépített kalóriaszámláló is van, így könnyedén nyomon lehet követni az elégetett kalóriák számát. Emellett a beépített számítógép képes megmérni azt is, hogy mekkora távot tettünk meg az elliptikus trénerrel, valamint a nehézségi szint és az eltelt idő is pontosan meghatározható.

Az elliptikus tréneren akár könnyed mozgás is végezhető, amennyiben még csak nemrég kezdtünk el sportolni, javallott a könnyű nehézségi szint alkalmazása. Azok, akik rendszeresen sportolnak, és az állóképességük is kiemelkedő, bátran kapcsolhatják a gépet nehezebb fokozatra is. Az elliptikus tréneren történő edzés még a legsportosabb embereket is teljesen ki tudja meríteni, ha a megfelelő nehézségi szintet állítják be a tréneren. A gép állíthatósága tehát igen nagy előny, hiszen egyetlen elliptikus trénert használhat az egész család. A sportos családtagok nehéz szinten, míg a fogyni vágyó, vagy a kezdő sportolók pedig a könnyű fokozaton edzhetnek rajta.