Különleges és exkluzív dekorációk Swarovski kristályokkal

A Swarovski kristályok tekintetében nagyon sokan élnek abban a tévhitben, hogy az elegancia és a pompa jegyében csiszolódó és készülő ékkövek csak és kizárólag ékszereken mutatnak jól, azonban ennek ellenkezője több ízben is bizonyítást nyert már a múltban.

Elég csak a Swarovski kristályokkal díszített ruhákra gondolna ezen a téren, de a múltban számtalan olyan őrület és dekoráció is felütötte a fejét, amelyek korántsem voltak hétköznapiak. Az egyik legkülönlegesebb Swarovski kristályos díszítés – ami legalábbis nagy figyelmet kapott – alighanem egy esküvői tortadísz volt eddig. Ehhez ismerni kell a nyugati, de főként a tengerentúli trendeket, ahol a menyasszony és a vőlegény már nem hagyományos esküvői tortadíszt rendel magának – amelyen egy eldeformált férfi és egy nő látható marcipánból –, hanem monogramjukat, közös hobbijukat, netán közös kedvencüket ábrázoló, vagy ezekre jellemző motívumokat.

Ebből kifolyólag egyre több amerikai pár gondolta úgy a múltban, hogy esküvői tortájuk tetejére ne marcipán, hanem Swarovski kristály kerüljön, méghozzá a pár keresztneveinek kezdőbetűit formázva. A hóbort nem csak a tehetősebb sztárpárokat érte utol, hanem egyre gyakrabban hagyományos párok is díszíttetik strassz-kövekkel a tortájukat, sőt mi több, gyakran már nem csak a torta csúcsára, hanem teljes díszítésére is felhasználnak cukrászok eredeti Swarovski ékeket.

Mivel a drágakövek számtalan színben, méretben és formában elérhetők, a párok maguk választhatjuk ki azok színét, alakját és mennyiségét is, ezáltal a torta mintájához, stílusához illeszthetők a kristályok is. Érdekesség, hogy mindebből egy egyre komolyabb trend van kibontakozóban, így ma már szó szerint divatok és előírások vannak arra vonatkozólag, hogy milyen tortához, színekhez és ízekhez milyen Swarovski kristályok illeszkedjenek. A sötétebb színű csoki tortákhoz például a fehér kristályok illenek, mert jól kiegészítik egymást, egy marcipánhoz pedig a zöldes árnyalatú kövek, mert azok jellemzik a legjobban az édesség ízét.

Természetesen nem csak esküvői és egyéb tortákat díszítenek előszeretettel Swarovski kristályokkal, hiszen ma már egyre több olyan bőr ékszer, ezáltal karkötők, nyakpántok, de gyakran medálok is napvilágot látnak az említett ékkővel díszítve. Ezekkel a gyártók általában a fiatalabb, trendéhes korosztályokat célozzák meg, akik imádják a divatos, gyönyörű, csillogó és nem utolsó sorban pedig természetesen egyedi ékszereket is. A mobiltelefonok korában egyre több helyen tűnnek fel olyan telefontokok, illetve telefonborítások is, amelyek Swarovski kristályokkal kerültek feldíszítésre.

A határozottan fiatalosnak tekinthető trendben a tehetősebbek már-már versenyt űznek abból, hogy kinek van több, nagyobb és színesebb kő a telefonján, ami valóban rendkívül mutatós díszítésnek tekinthető, és alaposan képes feldobni, nem mellesleg pedig értékesebbé is tenni a legunalmasabb telefonokat is.

A ruhák mellett ugyanakkor egyre gyakrabban díszítenek Swarovski kristályokkal különféle cipőket is a trend és a csillogás megszállottjai. A divat már olyannyira elterjedt, hogy neves divattervezők komplett kollekciókat szenteltek a Swarovski kristályberakásos lábbeliknek, amelyekkel elsősorban természetesen a tehetősebb réteget célozzák meg az alkotók, hiszen a teljes strasszkő-borításos cipők – amelyekből egyelőre csak női modellek léteznek – több százdolláros árkategóriában is mozoghatnak.