Miért válasszam Siófokot?

Siófok a nyár fővárosa, áll a szlogen Siófokot propagáló honlapon. Az idén 150 éves múltra visszatekintő, 45 éve városi rangra emelt település, a Balaton legnagyobb, Somogy megye második legnagyobb városa.  Ez önmagában még kevés ahhoz, hogy akár lakhelyül, akár csak pihenésünk célpontjává váljon, azonban indulásnak nem is olyan rossz.

Siófok önkormányzata az elmúlt években, évtizedekben mindent megtett annak érdekében, hogy városuk szépüljön, fejlődjön, és kellemes környezetet varázsoljon mind a nyári, mind az év egyéb időszakában hozzájuk látogatók számára. Természetesen Siófok, mint a magyar idegenforgalom második legnagyobb központja és a Balaton legnagyobb üdülőhelye elsősorban a nyári turistaforgalomra koncentrál.  A Balaton déli partjának 70km-es hosszából Siófok 17km-t birtokol. Igen hosszú fürdésre alkalmas strandja kilométereken keresztül ingyenes, így mindenki számára elérhető fürdési lehetőséget biztosít. A standok kiépítettek, büfékkel, étkezdékkel, pubokkal jól ellátott. A híres Nagystrand, ma a fiatalok nyári fellegvára.

A Beah Club névre hallgató strand egész nap várja a látogatókat. Nappal, beach hangulatú fürdőzésre csábít a pálmafás büfékkel, és homokos parttal rendelkező strand, este a bulizni, táncolni vágyók jöhetnek ide. A belvárosi partszakasz környékén a fiatalok könnyen találnak maguknak megfelelő szállást a Petőfi sétány magánházainál, amelyek kimondottan vendégfogadásra rendezkedtek be.

Siófok a standjain kívül is számos látnivalóval várja a pihenni vágyókat. Sok part menti wellness szálló biztosít fürdőzési lehetőséget egész évben. Parkjaiban, sétányszerű utcáiban bármikor kellemes sétaélményben lehet részünk. Télen korcsolyázni, fakutyázni lehet, ha a tó befagy.

Siófokon számos kulturális látnivaló is van. A parkok, közterek szobrai mellett, maga a város jelképeként szolgáló víztorony, amely a nem rég felújított Szabadság téren áll. De múzeumai, állandó- vagy ideiglenes kiállításai, Ásványmúzeuma, a híradástechnika fejlődését bemutató múzeum, mind-mind kellemes időtöltés.

Siófok egy olyan balatoni település, ahol egyszerűen jó lenni. Nyáron a fiatalos forgatag miatt, kellemes kiránduló időben a séták, a balatoni panoráma nyújt felüdülést, míg télen a wellness szállók meleg-, és gyógyvizű medencéiből jó kitekinteni a téli természetre.

A retró hangulatot kedvelőknek is számos lehetősége van, hogy vissza-visszatekintsenek, vagy éppen ábrándozzanak a múlt, vélt vagy valós képeiről. A századelő villái, Krúdy villa, Jókai villa, Horthy villa mellett, a parton még számos a ’70-es éveket idéző épület van. Ezek közül kettő, a Meteorológiai Obszervatórium, és a volt Orion Club épülete különösen szép látnivaló.

Siófok mindenki által, és bármely közlekedési eszközzel könnyen megközelíthető, kellemes hangulatú, szállásokban és látnivalóban gazdag, hangulatos kisváros. Ha egyszer már járt itt, járni fog máskor is, ha még nem volt, akkor ideje csatlakozni a várost kedvelőkhöz.