Man holding woman hand on white bed, couple sexual concept

Míg volt idő, amikor az önmegtartóztatást vélték egészség szempontjából jótékonyabb hatásúnak, napjainkban egyre több tanulmány bizonyítja az örömteli szex egészségre gyakorolt pozitív hatásait. (Gondolta volna, hogy egészségéért is megéri segédeszközöket vásárolni?)

Ha megtörtént a lánykérés, és szeretnétek megkezdeni a szervezést, első lépésként az ideális helyszínt kell megtalálnotok és lefoglalnotok, ugyanis a népszerűbb helyek sokszor már előre 1-2 évre betelnek.

Hogy pontosan mely területekre hat jótékonyan az együttlét?

Hormontermelés: Egy jól sikerült együttlét képes megnövelni a hormontermelést. A férfiaknál a tesztoszteron szintet, a nőknél pedig az ösztrogén szintet.

Premenstruációs szindróma enyhítése: A rendszeres kielégítő szeretkezés a megnövekedett ösztrogén szinttel képes lehet csökkenteni a premenstruációs szindróma tüneteit.

Pszichés jóllét elősegítése: a kiegyensúlyozott nemi élet növeli az önbizalmat, a magabiztosságot, ami pedig bizonyítottan segít a pszichés kiegyensúlyozottság fenntartásában.  Emellett az orgazmus hatására az agy endorfin (amit másként boldogság hormonnak is szokás nevezni) szintje megemelkedik, így a hangulat javul, a stressz pedig oldódik.

Depresszió megelőzése: megannyi kutatás bizonyítja, hogy a rendszeres, kielégítő együttlét csökkenti a depresszió kockázatát. Egy érdekes megfigyelés, hogy azoknál a nőknél, akiknek párja az együttlétek során nem visel óvszert ritkább a depresszió előfordulása, mint az óvszerrel védekezők körében.

Prosztatarák kialakulási esélyének csökkentése: A gyakori szeretkezés képes csökkenteni a prosztatarák kialakulásának esélyét, miközben fájdalomcsillapító hatással is bír.

Immunrendszer erősítő hatás: egyes amerikai kutatások szerint a rendszeres nemi életet élők vérében magasabb az immunglobulin nevű ellenanyag koncentrációja, ami révén ellenállóbbak a kórokozók ellen.