A ginzeng egy olyan sokoldalúan használható gyógynövény, melyet már évszázadok óta használnak a népi gyógyászatban. 

Jótékony hatásai az egészség számos területén megmutatkoznak. 


Hogy milyen jótékony hatásokat várhatsz a ginzengtől? 

  • fokozott agyi működés, ugyanis a ginzeng fogyasztása fokozza az éberséget és javítja a tüdő teljesítményét így több oxigén juthat az agyba
  • segíthet hogy szervezeted ellenálóbb legyen a betegségekkel szemben
  • képes hatékonyan oldani a stresszt, így alkalmazása ajánlott lehet, ha nagyon mozgalmas hétköznapokat élsz, esetleg problémák vannak a munkahelyedena stressz ugyanis az egészség számos területére negatív hatással van sőt akár a libidót is jelentősen csökkentheti ezért mindenképp érdemes foglalkozni oldásával
  • csökkenti a szervezetben előforduló gyulladásokat (még kemoterápia után is javasolják alkalmazását)
  • amennyiben allergiával küzdessz úgy a ginzeng segíthet csökkenteni a tüneteket
  • segíthet a fogyásban, remek zsírégető és anyagcsere fokozó hatásának köszönhetően
  • végül de nem utolsó sorban fokozza a szexuális vágyat és akár a merevedési zavarok kezelésében is hatékony lehet.

A ginzenget jótékony hatásaiért kúraszerüen érdemes fogyasztani. A legegyszerűbb ginzeng kapszula alkalmazása, használata. A ginzeng kúrában 2-3 hetente érdemes egy hét szünetet tartani. Amennyiben a kapszula alkalmazása kevésbé lenne szimpatikus úgy ampulla vagy tea formájában is alkalmazható.

A ginzeng fogyasztása minden felnőtt számára ajánlott kivéve a terhes és a szoptató nőket. Ha azonban olyan gyógyszereket szedsz melyeket rendszeresen kell alkalmazni a ginzeng használata előtt egyeztess kezelőorvosoddal. Ginzenget bioboltokban vagy gyógyszertárban vagy étrendkiegészítőket forgalmazó webshopokban vásárolhatod meg.

A ginzeng 12 különböző hatóanyaga révén a szellemi és fizikai egészségre is jótékony hatással van, ráadásul teljesen természetes módon. Amennyiben szeretnéd egy kicsit feltuningolni a szervezeted érdemes kipróblánod a ginzeng kúrát.