elsavasodas tunetei

Túlsúly

Dr. Young egyik, talán legismertebb felfedezése a túlsúly valódi okával kapcsolatos elmélet. Megállapította, hogy a zsír valójában az elsavasodás következménye. Mit jelent ez? A test zsírsejteket hoz létre, hogy azok elszállítsák a savakat a létfontosságú szervektõl, hogy ezek a savak szó szerint ne marják halálba az Ön szerveit. A zsír menti meg az életét! A zsír valójában nem más, mint a test válasza egy veszélyesen túlsavasodott állapotraA megoldás? Lúgosítás és Energizálás.

Ha úgy étkezünk, hogy a szervezetünk lúgosabb legyen, akkor a szervezetnek nem lesz többé szüksége arra, hogy megtartsa ezeket a zsírrétegeket.

A testsúly-problémák adódhatnak abból is, hogy az élesztõ- és más gombák akadályozzák a táplálék emésztését. A kialakuló tápanyaghiányok ténylegesen arra sarkallják a szervezetet, hogy plusz kilókat raktározzon, részben azért, mert mindig éhesek vagyunk. Még gyakoribb, hogy a mikotoxinokkal mérgezett vér a májba áramlik méregtelenítés céljából, és ez a plusz megterhelés akadályozza a májat abban, hogy lebontsa a zsírt és a cukrot.

A felborult egyensúlyú szervezetben létrejött zûrzavar kimeríti a mellékveséket, és az így kialakuló alacsony energiaszint miatt hízunk. A másik várható probléma az anyagcsere sebességét meghatározó pajzsmirigy kimerülése. A cukoréhség, a túlzott étvágy, és az alacsony vércukorszint, mind a káros élesztõ- és penészgombák szervezetünkben történõ elszaporodásának következményei.

Mindezek a tényezõk együttesen megkönnyítik a zsír lerakódását, és megnehezítik a tõle való megszabadulást. Ennek tetejébe rossz emésztés és esetleg depresszió alakul ki.

Túlsúly

Mi a helyzet a soványsággal?

Ez a másik végletAz elsavasodott testben túlszaporodó élesztõ- és egyéb gombák az Ön tápanyagain élõsködnek, és lecsökkenthetik az Ön által elfogyasztott tápanyagok felszívódását akár 50%-kal is. Ez sok embernél azt okozza, hogy kórosan lesoványodnak, ami semmivel sem egészségesebb, mint ha túlsúlyossá válnak. Fehérje nélkül a test nem tudja megújítani a szöveteket, nem tud enzimeket, hormonokat, és még több száz olyan anyagot termelni, amelyek szükségesek a sejtek energiájához és a szervek mûködéséhez.

Ennek eredménye fáradtság, betegségek és testsúlyváltozások. Elképzelhetõ, hogy aki túl sovány, még fogy egy kicsit, amikor a teste biokémiailag stabilizálódni kezd. De ahogy az állapota helyreáll, gyarapodni fog a súlya az optimális testsúly irányába.

Az egészséges testek nem túlsúlyosak, és nem is túl soványak. Az egészséges test természetszerûen fenntartja saját ideális súlyát. Ön elkezdheti helyreállítani az egészséget, az egyensúlyt és a harmóniát sejtszinten lúgosító, egyedülálló termékeinkkel. Ahogy a lúgosítás és a plusz oxigénellátás megkezdõdik, a teste saját magától elkezdi majd beállítani az ideális súlyát.

Allergiák

Az elsavasodott, oxigéntõl megfosztott testben lévõ méreganyagok nagymértékben hozzájárulhatnak ahhoz, amit gyakran az allergia tüneteinek hívnak. Továbbá, a megnem emésztett fehérje felszívódása is komoly oka lehet az allergiás állapotoknak. Az emésztõrendszer meggyengül, ez megakadályozza az aminosavak teljes lebontását – és sokféle ételallergiát okoz. Ez utóbbi önmagában súlyos allergiás reakciók széles skáláját képes produkálni.

Lúgosító termékeink plusz oxigént és szerves lúgosító elemeket visznek be a szervezetbe – ezzel segítve a túlérzékenységet elõidézõ állapotok egyensúlyba kerülését.

Fáradtság

faradtsagA fáradtság valószínûleg az elsavasodott test egyik legfõbb tünete és panasza. A savas testközegben termelõdõ méreganyagok lecsökkentik a fehérjék és az ásványi anyagok felszívódását, aminek következtében meggyengül a test képessége arra, hogy enzimeket és hormonokat termeljen. Ez akadályozza a sejtek újratermelõdését, és az energiatermelés egyéb szükséges összetevõit. Ennek eredménye a fáradtság, a csökkent állóképesség, az izomtömeg növelésére való képtelenség és általános legyengültség.

Termékeink úgy lettek összeállítva, hogy létfontosságú tápanyagokat és könnyedén emészthetõ fehérjét juttassanak az Ön szervezetébe. Ezek lúgosítanak, energizálnak, és gazdagon tápláló formuláik elkezdik oxigénnel dúsítani testét.

A mikroorganizmusok feladata:

A szervezet elsavasodása és a mikroorganizmusok elszaporodása teljesen természetes és rendben lévõ folyamat, az élet véget érésekor. A szervezet a halál után automatikusan savassá válik. Amint a test megszûnik lélegezni, az oxigénszint természetesen lecsökken, ezzel anaerob („oxigénmentes”) környezetet teremtve a mikroorganizmusok szaporodásához (az általuk kedvelt savasság mellett).

Ezután munkához látnak. Az egyik nagy feladatuk, hogy a test halála után fõ „temetkezési vállalkozóként” mûködjenek, és pontosan ez az oka annak, hogy jelen vannak az emberi szervezetben. Ezek a mikotoxinok azért vannak ott, hogy elbontsák a holttestünket.

A mikroorganizmusok és toxinjaik jelenlétének oka, hogy a legegyszerûbb alkotórészeinkre – mikrozimákra – bontsanak minket. A biológusok ezt karbon-ciklusnak hívják. Szó szerint ezt jelenti a „porból lettünk, porrá leszünk” idézet.

Amikor a mikroorganizmusok túlszaporodnak a túlságosan elsavasodott élõ szervezetben, ez a folyamat idõ elõtt beindul. Az élesztõ-és egyéb gombák már életünk során megkezdik tevékenységüket. Valójában belülrõl rothadunk. Erjedünk. Penészedünk.

Ne feledjük azonban, hogy magukban a mikroorganizmusokban semmi rossz nincs. Sõt, ezek valójában jók. A szervezetben lévõ sejteknek folyamatosan le kell bomlaniuk és meg kell újulniuk ahhoz, hogy a test egészséges és életerõs maradjon. A mikroorganizmusok feladata az újrafeldolgozás, így a hulladék nem halmozódik fel.