A babaholmik kiválasztása során a legnagyobb dilemmát általában a babakocsi kiválasztása okozza. Hagyományos- multifunkciós, sport babakocsi
Míg a legtöbb babaholminál az ízlés kérdése dominál, a babakocsi esetében több fontos szempontot is érdemes figyelembe vennünk az optimális választás érdekében.
A kocsinak ugyanis védenie kell a babát, biztonságosnak és egyben kényelmesnek is kell lennie ahhoz, hogy gyermekünk nyugodtan tudjon utazni benne.

Javaslataink a tökéletes babakocsi kiválasztásához:

 1. Gondold végig, hogy milyen terepen fogjátok használni a babakocsit!
  Városban, vagy agromerációban laktok? Hol és milyen gyakran fogtok sétálni a babával? Ha rossz minőségű úton, terepen is sokszor fogtok sétálni, érdemes vastagabb és nagyobb kerekű kocsit választanotok, ez nem rázkódik annyira az apró kavicsokon, útrepedésekben, földúton.
 2. Gondold végig, az esetek többségében mivel fogtok közlekedni!
  A közért a közvetlen a közeletekben van, vagy ahhoz is autóba kell szállni? Esetleg tömegközlekedést használtok majd a mindennapok során? Ha tömegközlekedéssel fogtok közlekedni, érdemes hagyományos és nem multifunkciós babakocsit választanotok, a multifunkciós kocsik ugyanis jellemzően jóval nehezebbek, nem biztos, hogy mindig meg tudod majd oldani a buszra szállást, főleg ha emelni is kell a kocsit. Ha autóval fogtok közlekedni, a babakocsi választás során vedd figyelembe, hogy mekkora autótok van, mekkora a csomagtartó!
  Szét lehet-e szerelni a babakocsit. Ilyen helyzetekben azonban a legjobb választást a multifunkciós babakocsik nyújtják.
 3. Gondold végig, hogy mire fogod használni a babakocsit (persze a baba szállításán túl)! Bevásárolni, plázázni,, vagy csak sétálni fogtok együtt?
  Ha rendszeresen jársz majd a babakocsival bevásárolni, olyat válassz, aminek van alsó tárolója. Ide fér pelenka, cumisüveg, és a vásárolt holmik egy része is elfér majd benne.
 4. Ha van már kistestvér, érdemes lehet külön figyelmet szentelni a testvérfellépőre, vagy olyan kocsit választani, amelynek van olyan része, ahová a nagyobb testvér is le tud ülni, ha fáradttá, nyűgössé válna a sétálás során.

Ha a fenti szempontokon már végigmentél és megvan az a babakocsi, amelyik funkcionalitásában minden igényedet kielégíti majd, jöhet az esztétikum kérdése. Megannyi minta, szín és anyag közül válogathatsz! Válassz olyan kinézetű babakocsit, amely kinézetében is örömmel tölt majd el!