A fenyő bútorok nem csak rendkívül esztétikusak, de természetes anyaghasználatuknak köszönhetően még egészségünkre is pozitív hatást gyakorolhatnak.

Hogy egy bútor jót tehet az egészségünknek? Mégis hogyan?!

A fenyőbútorok anyagukból adódóan képesek szabályozni a lakás páratartalmát, ezzel megakadályozva, de minden esetre csökkentve az egészségre káros penész kialakulását.

A fa különleges anyagának révén nagy páratartalom esetén képes felvenni a vizet, míg szárazabb időszakban leadja azt.

A tömör fenyő bútorok, sok egyéb anyagú, különböző anyagokkal festett bútorokkal szemben nem bocsájt ki magából káros anyagokat, sőt természetes anyagával javítja a terek levegőjét. A fa üreges szerkezete ugyanis képes megkötni a levegő káros anyagait. A levegő minőségének javításával nem csak egészségünknek tesz jót, de jelentősen javíthat otthoni komfortérzetünkön.

Mivel a fenyő anyaga elektromosan szigetelő, így csökkentheti az allergiás reakciók kialakulását, elektrosztatikusan töltött, lebegő port nem képez és még csak nem is vonzza a port. A fenyő bútorok mindezek mellett lelkünknek is jót tesznek, hiszen barátságosabbá teszik a tereket, képesek természetességet kölcsönözni bármely lakrészbe.

Időtállóságuk miatt ideálisak bármely otthonba.