Sok lehetőséggel megóvhatjuk autónkat: köthetünk rá biztosítást, márkaszervízbe vagy megbízható szerelőhöz is járhatunk vele, kívül-belül karbantarthatjuk. Ám van olyan esemény, amit nem tudunk kivédeni, és amiről senki sem tehet de annál bosszantóbb.

A jégkár olyan esemény, amit nehéz pontosan megjósolni és kiszámítani, így ha autónkkal a szabad ég alatt parkolunk jégeső esetén, úgy sajnos számítanunk kell arra, hogy szeretett autónk karosszériája esetleg megsérül, apró repedések keletkeznek rajta, és teljesen tönkre teheti a fényezést, rosszabb esetben többszázezer forintos károkat okozva.

A jégkárjavítás ma már egy nagyon feljett terület, és létezik egy modern technika, amivel az újrafényezésnél sokkal olcsóbban visszaállítják autónk eredeti fényét.

Ami mégjobb hír, hogy ebben az esetben nem szükséges az autónkat a szerelőnél hagyni, mert a technikának köszönhetően megvárhat a javítás a helyszínen. Ez egy rendkívül kedvező lehetőség, hiszem autó nélkül ma már nagyon nehezen tud mozogni bárki, legyen szó akár munkába járásról vagy egy nagyobb bevásárlásról. Pláne heteken keresztül nem tudjuk nélkülözni szeretett járművünket, ezért is vonzó megoldás egy profi jégkárjavító cég.

A jégkár javítás árát mindig autóra és káresetre szabva állapítják meg.

A javítás költségét nagyban meghatározza például, hogy mennyi, mekkora, milyen mélységű és milyen elhelyezkedésű horpadás esett az autón.
Ha az autó jégverés által okozott károsodása csak kisebb horpadásokat tartalmaz, akkor a költségek jellemzően alacsonyabbak lesznek. Azonban, ha az autó karosszériája súlyosan megsérült, a javítási költségek értelemszerűen magasabbra rúghatnak.

A horpadás javítás ára függ továbbá az autó károsodásának helyétől is. A nagyobb és komplexebb, nehezebben hozzáférhető helyen történő javítások általában több időt és szakértelmet igényelnek, ami magasabb költségeket vonhat maga után. 

És ha már profizmus: amelyik cég komolyan foglalkozik ilyen problémák elhárításával, ott a kárfelmérésben és a biztosítási ügyintézésben is maximálisan segítenek az ügyfeleknek.