Magyarországon is hódít a szépségipar legújabb innovatív terméke a mágneses műszempilla.

A mágneses műszempillák a már megszokott ragasztók helyett, ahogyan arra nevük is utal, mágnessel rögzíthetők a szemhéjon. Használatukhoz egy speciális tust kell beszerezni, melyben a pigmentáló anyag mellett vas-oxid található, míg a szempillák pedig apró mágneskockákat rejtenek. A mágneses erő működése erősen tartja helyükön a pillákat. A kérdés, hogy biztonságos-e a mágneses műszempillák használata? Hiszen nem gyakran hallunk olyan szépségipari termékről, amely mágnest tartalmaz.

A válasz megnyugtató lesz: a mágneses műszempillák alkalmazása az egészségre teljesen ártalmatlan.
A tusban található vas-oxid számos kozmetikai termékben megtalálható, a felhasznált renfkívül apró szemű és kis mennyiségű formájában teljesen ártalmatlan. Természetesen, mint minden kozmetikai termék esetében, úgy a mágneses műszempilláknál is érdemes körültekintőnek lennünk a vásárlás során. Az ellenőrizetlen, kétes forrásból, külföldi, gyanus webáruházakból rendelt termékek összetétele sokszor nem ismert, így ezek könnyen allergiás reakciókat okozhatnak.

A jobb magyarországi webáruházakban – mint amilyen a témában például a PEACHgirl műszempilla webáruház – található pillák szigorú ellenőrzésen estek át, összetételük a vásárlás során is megtekinthető, az ellenőrzések és tesztelések során allergiás reakciókat nem mutattak.